©  Photo:

Geopark Besøgscenter Langeland

Bliv klogere på øhavets istidslandskab i verdensklasse

Formidling af Geoparken på Langeland

Geopark besøgscenter formidler historien om den unikke geologi, natur- og kulturarv i det Sydfynske Øhav med en særlig langelandsk vinkel.

Samtidig kan du også blive klogere på SHORES Langeland - øhavets hotspot for vandaktiviteter, som er en del af udstillingen. Aktiviteter langs kysten et vigtigt bidrag fra Langeland ind i Geoparkens oplevelsesmuligheder.

Besøgscenteret er åbent og offentligt tilgængeligt alle ugens dage og er tænkt som en appetitvækker til at gå på opdagelse i den langelandske natur. Man kan bl.a. udforske øens mange hatbakker og blive hatbakke-erobrer hvis man bestiger 8 udvalgte hatbakker.

Geopark Det Sydfynske Øhav

Geopark Det Sydfynske Øhav blev etableret i 2018 af Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommuner. Der er allerede etableret et besøgscenter for Geoparken på Øhavsmuseet i Faaborg og yderligere to er under planlægning i Svendborg og på Ærø.

Formålet med det sydfynske samarbejde om Geopark Det Sydfynske Øhav er at øge kendskabet til områdets unikke geologi, natur- og kulturarv gennem viden og fortællinger om det levede liv med afsæt i øhavet, søfartshistorien, kulturlandskabet og et aktivt udeliv, at koble den særegne geologi på Sydfyn og øerne til områdets natur- og kulturhistorie, at skabe innovativ og bæredygtig udvikling og værdi i de fire ejerkommuner gennem samarbejder og stærk lokal forankring og at skabe merværdi for lokalbefolkningen og gæster.